Der må aldrig være tvivl om, at kunden og JN Data er afstemte, og derfor er kundekontakt i min optik lige så vigtigt som kode
Jørgen Køldal, Driftsplanlægger

Jeg har byttet sundhed ud med IT, og selvom der selvfølgelig er forskel på at være sygeplejerske og datamatiker findes der alligevel nogle fællestræk. Kontakten mellem mennesker er et klart fællestræk i de to brancher, og eksempelvis evnen til at deeskalere en situation, når bølgerne går højt, har jeg taget med mig til JN Data. Det gælder også den strukturerede tilgang til arbejdet i pressede situationer, og selvom IT langt hen ad vejen drejer sig om teknik, handler det også om samspillet mellem mennesker, så vi i fællesskab kommer i mål med opgaverne på bedste vis.

Jeg kendte ikke JN Data under min uddannelse, så jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente, da jeg begyndte i praktik som driftsplanlægger. Jeg blev mødt med åbne arme og mærkede hurtigt, at de virkelig ønskede at få mig ombord og lære fra sig. Jeg fik rigtigt meget ud af praktikken, og der var altid hjælp at hente hos kollegaerne. Det var rart, for selvom vi har lært meget på skolen, kendte jeg eksempelvis ikke programmeringssproget på Mainframen, men det har ikke været nogen forhindring. Det endte faktisk med, at jeg sammen med et par studiekammerater skrev hovedopgave med JN Data som case, og derefter blev jeg fastansat i Planning & Control som driftsplanlægger.

Som driftsplanlægger implementerer jeg de ændringer i form af kode, som kunderne kommer med. Derfor bruger jeg en stor del af tiden på at teste, at en given ændring er klar til at gå i produktion. Det var lidt angstprovokerende i starten, for man ved bare, at tingene skal være 100 procent i orden, og vi går aldrig på kompromis med den stabile drift, så derfor er alt gennemprøvet, inden vi laver deploy i produktionen.

Tusindvis af mennesker er afhængige af, at Mainframen kører, som den skal, så forbrugerne kan tilgå alt fra netbank til kreditkort, og jeg er meget stolt over at være en lille brik i det store finansielle puslespil, der er helt afgørende for det danske samfund.

Navn: Jørgen Køldal

Stilling: Driftsplanlægger, Planning & Control

Uddannelse: Datamatiker