JN Data køber grøn strøm fra ny solcellepark

Sammen med en række virksomheder i den finansielle sektor har JN Data indgået en aftale om at få leveret grøn strøm fra Better Energy. Elkøbsaftalen indebærer, at Better Energy opfører en helt ny solcellepark. JN Data er den største bidragsyder i aftalen med Better Energy og får med aftalen dækket virksomhedens el-forbrug med ny grøn strøm.

December 10, 2021

Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Andelskasse, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel og JN Data er gået sammen om en elkøbsaftale med Better Energy. Aftalen kommer ikke blot JN Data til gode, men også det fællesskab med ejerne Nykredit, Jyske Bank, SDC, BEC og Bankdata, som JN Data er en del af.

- Aftalen med Better Energy ligger i naturlig forlængelse af vores grønne tiltag, hvor vi siden 2017 har sendt overskudsvarme ud i fjernevarmenetværket og siden 2020 kørt på 100 procent grøn strøm gennem vindmøllecertifikater. Nu tager vi næste skridt på rejsen ved at investere yderligere i bæredygtighed og nedbringe vores klimaaftryk ved at købe grøn strøm fra en ny konkret solcellepark i Danmark. JN Data er en stor forbruger af strøm, og derfor er jeg enormt stolt over, at vi nu kan tilbyde kunderne i op mod halvdelen af den finansielle sektor en yderligere styrkelse af grøn drift af deres IT-infrastruktur i form af etableringen af en kæmpe solcellepark, siger Søren Lindgaard, der er administrerede direktør i JN Data.

Med elkøbsaftalen kan Better Energy finansiere og igangsætte byggeriet af solcelleparken, der forventes at stå færdig i slutningen af 2022. Solcelleparken vil producere nok grøn strøm til at forsyne det årlige gennemsnitsforbrug for cirka 32.000 danskere.

Læs mere om aftalen med Better Energy på deres hjemmeside.