Søren omsatte teori til praksis i praktikken

Søren Lykke Christensen har netop afsluttet et 10-ugers praktikforløb i JN Datas Application Hosting-afdeling – et forløb han beskriver som det perfekte match, hvor han fik omsat det, han har arbejdet mest med på studiet til praksis.

November 12, 2019

22-årige Søren er i gang med datamatikerstudiet, som er en erhvervsbachelor på Erhvervsakademi Zealand i Roskilde. For ham var JN Data et af svarene på at komme ind et større sted:

- Mange små virksomheder søger aktivt praktikanter, men jeg ville gerne ind i en større virksomhed for at se, hvordan det er. At JN Data ligger lige over for Erhvervsakademiet i Roskilde, hvor jeg læser, gør det da heller ikke mindre attraktivt, siger han med et smil.

For Søren viste det sig at være et perfekt match, da han først kom ind i JN Data.

- Da jeg hørte mere om, hvad jeg skulle lave i praktikken, viste det sig, at det var noget, jeg har arbejdet mest med på studiet. Så det passede perfekt, og derfor virkede JN Data som det mest oplagte sted at komme hen.

Andet end faglig læring
For Søren har praktikken drejet sig om meget andet udover den faglige læring. Det at have et ”rigtigt” arbejde har været en udfordrende tilvænning.

- På studiet lærer vi teori, og i det praktisk faglige følger vi specifikke anvisninger, men her arbejder jeg med rigtige mennesker og problemstillinger. Det giver vigtige erfaringer – og det er helt klart det, jeg har lært mest af – at snakke med kunder og kolleger og se, hvordan man løser opgaverne og bruger metoderne.

Og Søren er da heller ikke blevet skånet, som han siger. Så han anbefaler gerne JN Data som praktikplads.

- Jeg har fået nogle oplevelser, som andre fra min klasse aldrig vil komme til, fordi jeg har været med til møder med et team fra Polen og deltaget i kundemøder med SDC. Selvom det kan være hård kost for en studerende at sidde i møder i flere timer, har det også været superspændende.

Har du lyst til at blive praktikant hos JN Data? Så send dit CV og et par linjer om dig selv, dit studie og uddannelsesstedets forventninger til praktikophold på personale@jndata.dk.