Ung projektleder kickstarter karrieren hos JN Data

Jakob Nørgaard er en af tre nye junior projektledere, som begyndte hos JN Data den 1. juni. Et par dage før opstarten afleverede han sit speciale på Aarhus Universitet og kan nu kalde sig cand.it.

July 1, 2020

- Jeg kommer direkte fra skolebænken og glæder mig enormt meget til at komme ud og opleve projektledergerningen i praksis, siger han.

Selvom projektlederfaget er nyt for 31-årige Jakob Nørgaard, har han i sit speciale arbejdet med infrastruktur i den finansielle sektor. En kandidatafhandling, som kastede et 12-tal af sig.

- Jeg er meget glad for resultatet og i det hele taget for at blive færdig med min kandidat. Vi har arbejdet med et komplekst emne, som jeg fandt interessant, og som jeg nu kan arbejde videre med i en eller anden udstrækning hos JN Data. Nu glæder jeg mig til at have fuldt fokus på at blive en dygtig projektleder, siger han.

Udvikling af fremtidens projektledere
Det er relativt nyt for JN Data, at der nu bliver satset på at opdyrke og udvikle projektledere. Det forklarer Henrik Vad, der er manager for projektlederne i Silkeborg.

- De unge bliver ansat, fordi de har et stort potentiale og kommer med masser af energi og gå-på-mod. Når vi hjælper dem med at opbygge deres projektlederværktøjskasse og er med til at kickstarte deres projektleder karriere, er der grobund for at langsigtet samarbejde, siger han.

Vil lære faget fra bunden
Vejen til rollen som projektleder hos JN Data har for Jakob Nørgaards vedkommende været en smule anderledes. Han er uddannet journalist og har været TV-reporter på DR Sporten og TV Midtvest. Derudover har han også arbejdet som presseansvarlig for Superligaklubben FC Midtjylland. Han håber, at hans kommunikative profil kommer ham til gode i det nye hverv.

- Jeg havde lyst til at prøve mig selv af i nye rammer efter at have arbejdet med journalistik og kommunikation. Da jeg begyndte på ITKO-kandidaten (IT, Kommunikation og Organisation) fandt jeg hurtigt ud af, at projektlederrollen både virkede spændende og passede godt på mine kompetencer, siger Jakob Nørgaard.

Prædikatet som junior passer den nye projektleder fint. Han har respekt for, at han skal lære faget fra bunden, og derfor er han glad for, at JN Data giver ham muligheden for at prøve kræfter med projektledergerningen:

- Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke har projektledererfaring. Derfor stiller jeg en masse spørgsmål og forventer en stejl læringskurve. Det er både fedt og samtidig lidt nervepirrende at få ansvaret for projekter i en stor virksomhed. Men alt i alt er jeg enormt glad for, at JN Data giver mig muligheden for, at jeg kan bevise mit værd.